Echipamente de răcire

Răcire de proces

tubulatura

Soluții pentru răcirea proceselor

Gama largă de produse MTA este perfect aliniată la nevoile pieței de răcire a proceselor, care poate acoperi controlul temperaturii produselor finite, a mediului de lucru și a fazelor și proceselor de operare. Fiabilitatea și durabilitatea ridicată sunt mărcile care au distins întotdeauna soluțiile MTA; standardele înalte de calitate și eficiența energetică excelentă asigură un impact minim asupra mediului. Numeroase produse game, cu multiple configurații, opțiuni și accesorii, asigură un sistem de răcire adaptat la nevoile specifice ale fiecărei aplicații industriale, optimizând procesul și reducând costurile.

Chillere răcite cu aer

Chillere răcite cu aer oferă o soluție extrem de versatilă pentru răcirea proceselor industriale care necesită performanțe ridicate, fiabilitate, funcționare continuă și costuri de gestionare reduse. MTA oferă o gamă largă de răcitoare de proces de la 2 la 1945 kW cu compresoare scroll și cu șurub și cu agenți frigorifici R454B, R513A, R1234ze, R410A și R449A. În plus față de evaporatoarele cu tuburi și învelișuri, răcitoarele TAEevo dispun de un schimbător de căldură inovator cu serpentine cu aripioare imersate în rezervorul de stocare hidraulică; acest evaporator oferă TAEevo o funcționare extrem de fiabilă în aplicații deosebit de solicitante și în cazul în care lichidele de proces conțin impurități notabile. Majoritatea gamelor dispun de grupuri hidronice interne cu un rezervor de stocare și pompe simple sau duble pentru o fiabilitate maximă a sistemului, cu un control precis al temperaturii chiar și în prezența unor sarcini termice foarte variabile. Componentele achiziționate de la producători de primă clasă și testarea extensivă în fabrică a tuturor unităților asigură cea mai mare fiabilitate, minimizând riscurile de opriri neplanificate și crescând nivelurile de productivitate. O gamă extinsă de accesorii, împreună cu temperaturile de ieșire a apei de la -25 °C la +35 °C, permit răcitoarelor de proces răcite cu aer MTA să fie perfect personalizate pentru o multitudine de aplicații industriale.

Unități cu ventilatoare de inalta presiune

Chillerele TAEevo răcite cu aer (de la 13 la 207 kW) pot fi echipate cu ventilatoare centrifugale sau axiale EC fără perii cu presiune ridicată. Aceste unități sunt ideale pentru instalarea în interior, permițând canalizarea aerului cald care iese din condensator.

Chillere răcite cu apă

Chillerele răcite cu apă oferă o eficiență energetică ridicată, precum și niveluri de zgomot foarte scăzute și reprezintă soluția ideală dacă este disponibilă o sursă de apă de răcire. Datorită dimensiunilor lor compacte, acestea sunt deosebit de potrivite pentru instalații în interiorul zonelor tehnice. Unitățile răcite cu apă sunt disponibile cu capacități de răcire de la 12 la 1934 kW, compresoare scroll sau cu șurub și schimbătoare de căldură cu serpentine imersate, cu tuburi și țevi sau cu plăci. Se oferă agenți frigorifici R513A, R1234ze și R410A.

Pompe de căldură

Pompele de căldură oferă o configurație unică prin care circuitul de refrigerare poate furniza atât apă rece, cât și apă caldă, asigurând o soluție foarte flexibilă pentru numeroase aplicații. Gama de produse MTA se caracterizează prin niveluri ridicate de SCOP și oferă reversibilitate ei fie pe partea de refrigerant, fie pe partea de apă. Sunt disponibile atât modele răcite cu aer, cât și cu apă, cu R513A, R1234ze sau R410A și compresoare cu spirala sau cu șurub. Capacitățile de încălzire variază de la 11 la 356 kW (răcit cu aer) și de la 263 la 1721 kW (răcit cu apă).

Module free-cooling

Modulele free-cooling FC4 permit integrarea tehnologiei free-cooling în sistemele hidronice MTA. Configurația plug-and-play complet împachetată prezintă un microprocesor integrat și o supapă de control free-cooling. FC4 este aplicabil în instalațiile noi și în cele de modernizare, permițând, de asemenea, adăugarea succesivă de module suplimentare. FC4 îmbunătățește eficiența energetică și reduce consumul de energie, acoperind capacități de răcire de la 18 la 407 kW. Modulele FC4 pot fi combinate cu toate gamele TAEevo (cu excepția Mini), ARIES și PHOENIX.

Soluții personalizate pentru clienți

Dincolo de gama extinsă de configurații standard, MTA oferă, de asemenea, soluții concepute în funcție de nevoile specifice ale clienților. Printre acestea se numără diferiți agenți frigorifici, inclusiv R1234ze cu GWP redus, produse de închiriat, tensiuni speciale de 50Hz și 60Hz, configurații fără glicol, unități ambalate în funcție de cerințe specifice și soluții proiectate în funcție de nevoile explicite ale aplicațiilor. Vă rugăm să ne contactați pentru consultanță suplimentară.

Sisteme de supraveghere și control la distanta

Toate unitățile pot fi controlate de la distanță sau prin intermediul internetului prin intermediul unor dispozitive dedicate. xCONNECT de la MTA, permite o conectivitate ușoară la sistemele BMS, cu interfețe pentru smartphone și tabletă.