Echipamente de răcire

Tratarea gazului și a aerului comprimat

tubulatura

Soluții pentru tratarea aerului comprimat și a gazelor

Soluția optimă de tratare a aerului comprimat și a gazelor poate fi obținută numai prin aplicarea unei rețele complete de tratare. MTA oferă o gamă extinsă de soluții care, lucrând împreună într-o armonie perfectă, garantează că aerul dumneavoastră comprimat va fi perfect lipsit de condensat, ulei și alte impurități. Astfel, se asigură o eficiență ridicată, reducerea timpilor de nefuncționare și a costurilor de întreținere și o calitate îmbunătățită a produsului. MTA oferă tehnologii avansate patentate care asigură cea mai eficientă soluție din punct de vedere energetic pentru toate nevoile individuale ale utilizatorilor.

Uscătoare frigorifice

Rod al anilor de experiență și al sutelor de mii de uscătoare instalate în întreaga lume, MTA oferă cea mai avansată tehnologie care acoperă toate nevoile utilizatorilor în intervalul de debite de aer de 0,3 – 540 m3/min. și include numeroase soluții brevetate. Un exemplu perfect al abordării inovatoare a MTA este tehnologia DryEnergy Impulse; datorită unui sistem de reglare inovator, uscătorul este capabil să se adapteze la nevoile reale ale sistemului, controlând debitul de agent frigorific prin intermediul compresorului (debite de aer ridicate/medii) sau funcționând ca uscător cu stocare termică (debit de aer scăzut). MTA este deosebit de bine reprezentată în ceea ce privește tehnologia de uscare de mari dimensiuni, în conformitate cu reputația sa ridicată și asocierea puternică cu industriile de prim rang din lume. Și în acest caz, MTA poate oferi soluții tehnologice revoluționare, inclusiv uscătoarele DE ETM, care economisesc energie și care dispun de tehnologia masei termice lichide. De asemenea, sunt satisfăcute și nevoile de înaltă presiune, cu două game de economisire a energiei care oferă presiuni de lucru de până la 50 barg. Tehnologia de control este un punct forte al MTA, fiecare uscător fiind dotat cu controlere digitale. Se oferă conexiune serială RS485, precum și conexiune GPRS la telefoane mobile sau la internet. Indiferent de nevoile dumneavoastră, MTA oferă o gamă completă de soluții de uscare prin refrigerare superioare din punct de vedere tehnic și eficiente din punct de vedere energetic.

Module de uscare cu aer comprimat

Modulele de uscare cu aer comprimat ETM DM pot fi aplicate individual sau în configurație MASTER/SLAVE. Fiecare unitate integrează un schimbător compact din aluminiu de înaltă eficiență, un separator și o scurgere a condensului. Datorită dimensiunilor lor compacte și a posibilității de a fi conectate la un răcitor amplasat în afara sălii compresoarelor, acestea pot fi utilizate cu ușurință pentru a moderniza sistemele existente.

Uscătoare cu adsorbție

Uscătoarele cu adsorbție se aplică atunci când sunt necesare puncte de rouă extrem de scăzute, în mod standard până la -40 °C, dar și până la -70 °C, dacă se dorește. Configurația Heatless oferă o funcționare foarte simplă și fiabilă. Controlul prin microprocesor este standard în întreaga gamă, iar modelele mai mari pot fi conectate și la sistemele Supervisor prin RS485.

Post-refrigeratoare

Post-refrigeratoarele sunt utilizate într-o serie nesfârșită de aplicații și sunt din ce în ce mai des folosite pentru tratarea gazelor de proces tehnic. MTA oferă atât post-refrigeratoare răcite cu aer, cât și cu apă, toate perfect adaptate la rigorile industriei și la aplicațiile din ce în ce mai sofisticate în care sunt instalate. Gama MTA este vastă: puteți alege între numeroase calități de materiale, fascicule de tuburi fixe și detașabile, niveluri ridicate de presiune și temperatură maximă și multe aprobări internaționale importante pentru recipiente sub presiune. MTA oferă invariabil soluția exactă pentru toate nevoile individuale ale utilizatorilor.

Separatoare

Separatoarele sunt utilizate fie în aval de post-refrigeratoare, fie în orice parte a rețelei de aer comprimat în care este necesară eliminarea apei în vrac. MTA oferă 3 tehnologii diferite, în funcție de nevoile utilizatorului, cu soluții centrifugale, demister sau de tip pachet cu aripioare. Este disponibilă o gamă completă de modele filetate și cu flanșe. Sunt oferite materiale speciale, presiuni și temperaturi mai ridicate și principalele aprobări internaționale pentru recipiente sub presiune.

Filtre

Aerul comprimat conține ulei și numeroase alte impurități, toate acestea trebuind să fie îndepărtate eficient pentru a asigura funcționarea corectă a sistemului. Având în vedere că aceste impurități au dimensiuni extrem de mici, filtrarea de calitate profesională este o necesitate pentru a asigura nivelul de purificare dorit; În caz contrar, se va ajunge la creșterea timpului de oprire și a costurilor de întreținere, precum și la deteriorarea produsului. MTA oferă 4 grade de filtrare, garantând eliminarea particulelor până la 0,01 microni și eliminarea uleiului până la 0,003 mg/m3. Carcasele extrem de robuste și tratate special garantează ani de zile de funcționare fără probleme chiar și în cele mai arzătoare instalații. Elementele de filtrare sunt prevăzute cu medii de filtrare întărite pentru a se asigura că, chiar și în condițiile dure în care vor funcționa de obicei, este asigurată o filtrare continuă și optimă. Mediile filtrante avansate și testarea atentă a produselor reprezintă garanția că aplicația Utilizatorului va beneficia de niveluri de filtrare de nivel profesional.

Evacuarea condensului

MTA oferă toate tipurile de drenaje, inclusiv drenaje mecanice cu pierdere zero, electronice cu pierdere zero, temporizate și manuale. Toate modelele oferă o funcționare garantată chiar și în cele mai dure condiții.

Separatoare ulei-apă

Condensatul eliminat din rețelele de aer comprimat conține cantități semnificative de ulei și alte impurități, care nu pot fi eliminate în mediul înconjurător. Separatoarele ulei-apă de la MTA oferă o modalitate sigură și economică de a separa aceste impurități din condensat și sunt potrivite în special pentru instalațiile care funcționează în conformitate cu orientările de mediu ISO14001.

Rețele de înaltă presiune

MTA oferă soluția ideală pentru toate necesitățile utilizatorilor, cu o gamă completă de produse de 40 și 50 barg, inclusiv uscătoare de refrigerare, uscătoare de adsorbție, post-refrigeratoare, separatoare, filtre, drenaje de condensat și rezervoare de aer. Presiuni mai mari sunt disponibile la cerere.

Răcirea proceselor industriale

Aceleași aplicații industriale care necesită aer comprimat și tratarea gazelor necesită, de obicei, și răcire cu lichid pentru procesele de producție, uneltele de fabricație, produsele finite, depozitele și mediile de lucru. MTA oferă răcitoare și pompe de căldură industriale dedicate în gama 2 – 1945 kW, cu temperaturi de ieșire a lichidului de la -25 °C la +35 °C și o configurație plug & play robustă și ambalată. Gama TAE de la MTA, probabil răcitorul industrial preferat din lume, dispune de un evaporator integrat unic, ideal pentru industrie. Soluțiile MTA Freecooling îmbunătățesc în mod considerabil eficiența energetică a răcitorului.