Produse

Schimbatoare de caldura

Schimbatoarele de caldura sunt dispozitive esentiale utilizate in numeroase aplicatii industriale si comerciale pentru transferul de caldura intre doua fluide. Acestea sunt utilizate pentru a mentine temperatura optima a sistemelor de racire si incalzire, pentru a creste eficienta energetica a proceselor si pentru a preveni deteriorarea echipamentelor.

schimbatoare calduraUn schimbator de caldura este un dispozitiv care transfera caldura intre doua fluide care nu se amesteca direct, cum ar fi un lichid si un gaz. Cele doua fluide trec prin canale separate si sunt separate de un material de transfer termic, cum ar fi un tub sau o placa. Cand cele doua fluide se intalnesc, se produce transferul de caldura.

Schimbatoarele de caldura sunt utilizate in industria alimentara pentru a pasteuriza alimentele si a le face mai sigure pentru consum. Acestea sunt, de asemenea, utilizate in industria farmaceutica pentru a steriliza produsele si pentru a le face mai sigure pentru consum. In industria chimica, schimbatoarele de caldura sunt utilizate pentru a controla temperatura proceselor chimice si pentru a preveni reactiile nedorite.

schimbator calduraExistă o varietate de schimbătoare de căldură, iar clasificarea lor poate fi făcută pe baza mai multor criterii. Vom explora câteva dintre cele mai importante criterii de clasificare ale schimbătoarelor de căldură.

 1. Prin fluxul mediului

Schimbătoarele de căldură pot fi clasificate în funcție de fluxul mediului în două categorii: schimbătoare cu flux paralel și schimbătoare cu flux contracurent. În schimbătoarele cu flux paralel, mediile circulă în aceeași direcție, în timp ce în schimbătoarele cu flux contracurent, mediile circulă în direcții opuse. Schimbătoarele cu flux contracurent sunt cele mai eficiente, deoarece permit un transfer mai mare de căldură decât cele cu flux paralel.

 1. Prin tipul de transfer de căldură

Există trei tipuri principale de transfer de căldură: convecție, conducție și radiație. Schimbătoarele de căldură pot fi clasificate în funcție de tipul de transfer de căldură în schimbătoare de căldură cu convecție, schimbătoare de căldură cu conducție și schimbătoare de căldură cu radiație. În general, schimbătoarele de căldură cu convecție sunt cele mai întâlnite, deoarece permit un transfer rapid de căldură între mediile implicare.

 1. Prin tipul de construcție

Schimbătoarele de căldură pot fi clasificate în funcție de tipul de construcție în trei categorii: schimbătoare de căldură cu tuburi, schimbătoare de căldură cu plăci și schimbătoare de căldură cu carcasa și tuburile. Schimbătoarele de căldură cu tuburi sunt cele mai utilizate în industria chimică, petrochimică și rafinării. Schimbătoarele de căldură cu plăci sunt utilizate în industria alimentară, farmaceutică și de încălzire. Schimbătoarele de căldură cu carcasa și tuburile sunt cele mai mari și sunt utilizate în industria nucleară și în centralele termice.

 1. Prin medii

Schimbătoarele de căldură pot fi clasificate în funcție de mediile implicate în transferul de căldură în schimbătoare de căldură pentru lichide și schimbătoare de căldură pentru gaze. Schimbătoarele de căldură pentru lichide sunt cele mai utilizate și sunt utilizate într-o varietate de aplicații, cum ar fi răcirea motoarelor, încălzirea și răcirea apei

  Hai să vorbim despre proiectul tău

  Lasă-ne un mesaj și te vom contacta în cel mai scurt timp

  Dacă preferi să vorbim direct, Sună-ne!

  În funcție de program, oră, lucrări, noi vom incerca să răspundem apelului tău. Dacă totuși nu reușim, te rugăm sa ne lași un mesaj folosind formularul de mai sus.

  Scrieti-ne
  Aveti nevoie de ajutor?
  Bine ati venit la Avalon!
  Cu ce va putem ajuta?